Енергийна ефективност
При получаване на енергията, използвана в едно нормално домакинство, се получават до два пъти повече парникови газове в сравнение с обикновен автомобил. Сградният сектор е отговорен за около 40% от общото енергийно потребление, а най-голяма част от това потребление е за поддържането на подходящ вътрешен климат чрез отопление, охлаждане и вентилация. Изчислено е, че около една трета от това енергийно потребление може да бъде елиминирано чрез ползването на вече съществуващи иновативни технологии с бързо възвръщане на вложените средства. Този потенциал за спестяване може да бъде постигнат с интегрирано оптимизиране на сградната архитектура, топлинна изолация и различни ефективни ОВК системи – енергоефективни отоплителни и охладителни инсталации; рекуперативни вентилационни системи; системи, позволяващи интегрирането на ВЕИ в сградите; термостати за контрол на температурата в енергийна ефективностпомещението; интелигентни системи за следене ползването на електроенергия и др. Потреблението на енергия трябва да бъде сведено до минимум, всички услуги, нужни за една сграда, трябва да бъдат предоставяни по устойчив и природосъобразен начин, за да се осигури добър вътрешен климат и здравословни условия за обитателите при ниски разходи. Директива 2010/31/ЕО (преработената версия на Директивата относно енергийните характеристики на сградите) изисква от всички страни членки на ЕС да гарантират, че до 31 декември 2020 г. всички нови сгради в определената страна са с близко до нулево нетно потребление на енергия. За заетите или притежавани от публични органи нови сгради срокът е 31 декември 2018 г. Това изисква пълна промяна в мисленето и проектирането на сгради и сградни системи. Благодарение на интензивното развитие на сектора, много иновативни технологии вече са навлезли на пазара и правят тези изисквания възможни. Един вид енергоефективна ОВК система е ползването на подови, таванни или стенни лъчисти системи за площно отопление и охлаждане. Подобни системи могат да бъдат "водни" или електрически с дълговълнови инфрачервени лъчи. Ниският разход на енергия в първия случай, при "водните" системи, се постига чрез поддържане на средна работна температура на водата (18–28°C), близка до желаната температура в помещението. Това увеличава ефективността на топлоизточници като термопомпи и позволява ползването на възобновяема енергия и безплатни източници за охлаждане като земята под сградата. Kalamaris Group LTD предлага различни енергоефективни решения, като според изискването на конкретния случай това може да е използването на слънчева енергия, термопомпи, оползотворяване на биомаса (напр. пелетни камини), вентилационните системи с оползотворяване на отпадната топлина и др. Предлагаме икономични инфрачервени ел. радиатори, нанофолиа (подово или стенно инфрачервено ел. отопление), както и термобои.
 

С енергоефективни решения:
 • Формира се топла стенна повърхност. В режим на отопление гарантират 3-4°С по-висока температура на стенните и таванни повърхности в помещенията в сравнение с традиционните декоративни материали. Обработените с термокерамични покрития стени са топли при допир и не създават усещането за хлад в близост до тях (не "теглят").

 • Предотвратява се появата на кондензна влага и мухъл. Повърхностната стенна и таванна температури са близки до температурата на прилежащия въздух, винаги по-високи от температурата на оросяване. Антикондензните и противоплесенни свойства имат траен характер и не намаляват в течение на времето.

 • Енергоспестяващ ефект. Малката разлика между температурите на стенната повърхност и прилежащия въздух обуславя ниска плътност на топлинния поток през съответната ограждаща конструкция, вследствие на което топлинните загуби през нея намаляват от 8 до 15%.

 
Дейностите ни са:
 • Енергоспестяващи прозорци и дограми
 • Изолация на стени, покриви и подове02
 • Газови котли
 • Инсталиране на газови котли и бойлери
 • Отоплителни уреди, печки и котли на биомаса
 • Слънчеви колектори за топла вода
 • Охлаждащи и загряващи термопомпени системи
 • Фотоволтаични системи
 • Aбoнатни станции и сградни инсталации
 • Газификационни системи
 • Рекуперативни вентилационни системи
 • Както и много други.Просто ни пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Ние Реализираме Вашите идеи

Арт Билдърс - Бургас.

0878 50 70 51

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.